Logo Tulip Design

Mail ons: E:

tulpen

Aanmelden nieuwsbrief

SEO trends die je niet mag missen

26-2-2016

Scoor hoger met je website in Google

SEO of Search Engine Optimalization pas je toe om zo hoog mogelijk met je website te scoren in Google. Hoewel goede content nog steeds heel belangrijk is, mag je deze trends van 2016 natuurlijk niet missen!

Heb je na het lezen nog vragen? Neem contact met ons op

1. Mobiele website is een must!

Als je website ‘responsive’ is, schaalt deze mee met het schermformaat van de bezoeker of dit nu een mobiel of groot desktop scherm is. Inmiddels overtreft wereldwijd het aantal zoekopdrachten via mobiele apparaten de zoekopdrachten via desktop computers. Of dit ook voor jouw website geldt, kan je via je Google Analytics account checken. Google beloont websites die geschikt zijn voor mobiel met een hogere ranking.

Check of jouw website mobiel is bij de mobielvriendelijke test van Google.

Google mobielvriendelijke test

2. Mijn Bedrijf pagina's bij Google aanmaken

De zoekresulaten worden steeds beter en relevanter. Google doet dit door de zoekresultaten te koppelen aan o.a. iemands locatie en browsergeschiedenis. Hierdoor hoef je minder energie te steken in het optimaliseren van je site voor lokale zoekopdrachten. Om Google zoveel mogelijk relevante lokale gegevens te verstrekken van je bedrijf, kan je bij Google Mijn Bedrijf pagina’s aanmaken. 

Google Mijn Bedrijf pagina's aanmaken

3. Zet YouTube filmpjes op je website

Naar verwachting zal YouTube in 2016 populairder worden als zoekmachine dan Google. Een goede reden om gevonden te worden in of met YouTube. Frame de YouTube filmpjes in op je site om bezoekers aan te trekken. Vergeet niet om de video’s de juiste meta titels en zoekwoorden mee te geven. En neem in de beschrijving links op naar je website.


4. Gesproken zoekopdrachten

Google maakt het mogelijk om zoekopdrachten in te spreken. In plaats van ‘loodgieter Krommenie’ in te tikken, stel je nu een vraag: ‘Waar kan ik een goede loodgieter vinden?’ Hou hier rekening mee door bijvoorbeeld titels op je website als een vraag te formuleren, bijvoorbeeld “Op zoek naar een goede loodgieter?”.

Google Voice Search

5. Switch van http naar https

Google vindt veilig surfen belangrijk: veilige en betrouwbare websites gaan beloond worden met een hogere ranking. Dit is niet per se nodig voor de veiligheid van je eigen site, maar het is belangrijk voor de beveiliging van je bezoekers vooral als je belangrijke informatie via je website verstuurt. Als er geen informatie uitgewisselt wordt hoef je geen https, maar Google zal een https site wel hoger ranken. Hoe krijg je https? Via je internet-hosting provider kan je een SSL-certificaat aan vragen. Voor de meeste websites is het goedkoopste certificaat goed genoeg en ben je voor een paar tientjes per jaar klaar.

Google Voice Search

6. Content is nog steeds king!

Goede content is nog steeds belangrijk. Handig hierbij is het gebruik van long tail keywords, dus zinnen of een aantal zoekwoorden die specifieker zijn dan één zoekwoord. Het levert minder zoekvolume op, maar je komt dieper in het beslissingsproces van je potentiële klant terecht waardoor de kans groter wordt dat hij op jouw website komt. Bijvoorbeeld: Je verkoopt houten tafels. Alleen 'houten tafels' levert als meer dan een miljoen zoekresultaten op. De zoekwoorden 'geborstelde eiken boomstamtafel met zwart ijzeren onderstel' nog 'maar' 213.000 zoekresultaten. Het zal nog beter worden als je dan nog het merk en type of model toevoegt.

Het gebruik van long tail zoekwoorden wordt enigszins teniet gedaan door Google Instant, waarbij zoekwoorden automatisch aangevuld worden met suggesties van Google. Hierdoor wordt vaker op één van de suggesties geklikt. Dit is overigens wel een goede manier om naar de juiste zoekwoorden voor je website te zoeken.

Google Instant voorbeeld

Verdere tips

Wil je meer lezen? Kijk bijvoorbeeld op www.marketingfacts.nl SEO in 2016 Wat verandert er nu echt en wat niet.

Naar boven